ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αν μένετε σε ένα ξενοδοχείο ή ένα διαμέρισμα του Avra Collection και ρίξετε μια ματιά έξω από το δωμάτιό σας, θα διαπιστώσετε τους ισχυρούς δεσμούς με την ιστορία και τη φύση. Αναγνωρίζοντας πόσο μεγάλη ευλογία είναι αυτό, το επόμενο λογικό βήμα είναι το να εφαρμόζουμε βέλτιστες πρακτικές αειφορίας. Η προστασία του γύρω περιβάλλοντος είναι μια αδιαμφισβήτητη αρχή για όλα τα ξενοδοχεία και διαμερίσματα του Avra Collection, δεσμευόμενοι να προσφέρουμε τόσο στις τοπικές κοινότητες όσο και στο περιβάλλον στο οποίο ζούμε.

Στη μεγάλη μας προσπάθεια να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, υιοθετήσαμε διάφορες περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες, όπως η ελαχιστοποίηση των αποβλήτων και η ανακύκλωση του νερού και της ενέργειας, διαμορφώνοντας μια συνεκτική πολιτική αειφορίας. Βελτιώνοντας τη δέσμευσή μας να γίνουμε περιβαλλοντικά υπεύθυνοι, αναβαθμίζουμε συνεχώς τα συστήματά μας, μετρώντας παράλληλα τις επιδόσεις μας σε ετήσια βάση.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια αξέχαστη εμπειρία για τους επισκέπτες μας, λαμβάνοντας πολύ σοβαρά υπόψη τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές μας ευθύνες.

Οι κύριες πρωτοβουλίες μας:

 • Εφαρμογή ενός ειδικού συστήματος αποκατάστασης της ενέργειας σε όλες τις συσκευές κλιματισμού των ξενοδοχείων, με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση της ηλεκτρικής ενέργειας σε ετήσια βάση.
 • Υπεύθυνη αντιμετώπιση των θεμάτων που έχουν να κάνουν με το νερό, χρησιμοποιώντας ειδικά φίλτρα σε όλα τα μπάνια προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση νερού.
 • Μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για τον φωτισμό μέσω της εγκατάστασης προϊόντων φωτισμού LED.
 • Η ηλεκτρική ενέργεια σε όλα τα δωμάτια απενεργοποιείται αυτόματα όταν ο επισκέπτης φεύγει από το δωμάτιο, προκειμένου να εξοικονομηθεί ενέργεια.
 • Ανακύκλωση του μαγειρικού λαδιού σε βιοκαύσιμα.
 • Χρήση οικολογικών προϊόντων και πρακτικών καθαριότητας. Όλα τα προϊόντα καθαρισμού που χρησιμοποιούνται σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, όπως η κουζίνα, οι πισίνες και οι κήποι, καθώς και στις εσωτερικές εγκαταστάσεις πλυσίματος ρούχων, είναι πιστοποιημένα οικολογικά προϊόντα, ενώ η διαδικασία ανακύκλωσης των ξενοδοχείων αρχίζει καθημερινά με το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό καθαρισμού.
 • Προώθηση και καθιέρωση μιας συνεκτικής οικολογικής κουλτούρας και αειφόρων πρακτικών σε ετήσια βάση, μέσω οργανωμένων σεμιναρίων περιβαλλοντικής κατάρτισης για όλους τους εργαζόμενους στην αρχή της σεζόν.
 • Ενθάρρυνση των καλεσμένων μας να αναλάβουν δράση όσο βρίσκονται στο ξενοδοχείο και να ξαναχρησιμοποιούν τις πετσέτες τους.
 • Οι υπάλληλοι σε όλα τα τμήματα είναι υπεύθυνοι για τη διασφάλιση της διαρκούς ανακύκλωσης χαρτιού, μπαταριών, γυαλιού, αλουμινίου και ηλεκτρονικών συσκευών, ενώ αρκετές εγκαταστάσεις ανακύκλωσης τόσο για το προσωπικό όσο και για τους επισκέπτες μπορούν να βρεθούν σε διάφορες θέσεις εντός των χώρων των ξενοδοχείων μας.

Η ολοκληρωμένη περιβαλλοντική στρατηγική του Avra Imperial

Tο Avra Imperial Hotel βρίσκεται σε απόσταση 23 χιλιομέτρων δυτικά των Χανίων, σε ένα από τα λίγα μέρη της Κρήτης που προστατεύουν με επιμονή την “ανέγγιχτη” ομορφιά τους, το χωριό του Κολυμπαρίου στο νότιο άκρο της χερσονήσου Ροδωπού. Ακόμη περισσότερο, η χερσόνησος έχει ανακηρυχτεί ως περιοχή περιβαλλοντικής προστασίας Natura 2000.

Όντας μέρος ενός τόσο καθαρού και ανέγγιχτου περιβάλλοντος, προσπαθούμε συνεχώς να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή των βέλτιστων πρακτικών αειφορίας, κάνοντας τα πάντα για να μειώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, εφαρμόζοντας τα ακόλουθα μέτρα:

Εγκατάσταση Γεωθερμικού Συστήματος

Η γεωθερμική ενέργεια μαζί με την ηλιακή ενέργεια έχουν γίνει οι κύριες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που χρησιμοποιούμε. Τα τεράστια πλεονεκτήματα των γεωθερμικών συστημάτων συμπεριλαμβάνουν όχι μόνο την ανεξάντλητη ενεργειακή τους φύση, καθώς η συγκεκριμένη ενέργεια προέρχεται από το έδαφος, αλλά επίσης και τον εύκολο συνδυασμό και ενσωμάτωση τους με άλλες πηγές ενέργειας όπως η ηλιακή ενέργεια.

Ηλιακοί συλλέκτες

Αξιοποιώντας την αστείρευτη ηλιακή ενέργεια, 250 ηλιακοί συλλέκτες έχουν εγκατασταθεί στους χώρους του ξενοδοχείου.

Εφαρμογή Συστήματος Διαχείρισης Ενέργειας

Με την εφαρμογή ενός στοχευμένου συστήματος διαχείρισης ενέργειας στα κτίρια του ξενοδοχείου, κατορθώνουμε να ελέγξουμε καλύτερα τις διαδικασίες ψύξης και θέρμανσης, τον εξαερισμό, τον φωτισμό (εν μέρει) και τελικά να περιορίσουμε σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας, μειώνοντας παράλληλα και τους ατμοσφαιρικούς ρύπους.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, στα πλαίσια μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής διαχείρισης της περιβαλλοντικής ενέργειας, είναι η χρήση “έξυπνης” τεχνολογίας που επιτρέπει το αυτόματο κλείσιμο του κλιματισμού όταν οι πόρτες του μπαλκονιού ή της βεράντας είναι ανοιχτές.

Το έργο Πράσινες Οροφές (Green Roofs)

Ένας σημαντικός αριθμός κτιρίων του Avra ​​Imperial Hotel διαθέτει οροφές στις οποίες έχουν δημιουργηθεί φυτεμένοι κήποι με συγκεκριμένες προδιαγραφές.
Οι πράσινες οροφές είναι ένα από τα πιο απτά στοιχεία μιας στρατηγικής αειφορίας, καθώς οι “ζωντανές” αυτές οροφές μπορούν επίσης να συμβάλουν στη διαχείριση της απορροής των επιφανειακών υδάτων, στον περιορισμό των τοπικών ατμοσφαιρικών ρύπων, ενώ παράλληλα μπορούν να ελέγξουν και να εξασφαλίσουν με τον κατάλληλο τρόπο τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του κτιρίου, οδηγώντας σε σημαντική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας για θέρμανση ή ψύξη.

Η διαδικασία θέρμανσης του νερού

Καλύπτουμε το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών του ξενοδοχείου για ζεστό νερό, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας θέρμανσης της εσωτερικής θερμαινόμενης πισίνας, εκμεταλλευόμενοι το υποπροϊόν των συσκευών κλιματισμού (όσον αφορά τη θερμότητα).

Μείωση της κατανάλωσης νερού

Αντιμετωπίζουμε υπεύθυνα τα θέματα που έχουν να κάνουν με το νερό, χρησιμοποιώντας ειδικά φίλτρα σε όλα τα μπάνια και αυτόματες βρύσες σε όλους τους δημόσιους χώρους για εξοικονόμηση νερού.

Την περασμένη χρονιά στο Avra ​​Imperial Hotel ανακυκλώθηκαν:

 • Πάνω από 28,3 τόνοι πλαστικού, χαρτιού και αλουμινίου·
 • Πάνω από 14,5 τόνοι γυαλιού.

Επιπρόσθετα:

 • Πάνω από το 27% της συνολικής ποσότητας λαδιού που καταναλώθηκε στο ξενοδοχείο έχει ανακυκλωθεί και μετατραπεί σε βιοκαύσιμο.

Βοηθήστε μας και γίνετε και εσείς ένα σημαντικό κομμάτι της πράσινης πολιτικής μας

Θα θέλατε να γίνετε μέρος της πράσινης πολιτικής μας και να βοηθήσετε τις προσπάθειές μας για την προώθηση της αειφορίας;

Αυτό μπορείτε να το κάνετε απλά κάνοντας τα ακόλουθα:

Κλείνετε τον κλιματισμό όταν βγαίνετε από το δωμάτιό σας
Βγάλτε από την πρίζα τον φορτιστή του κινητού σας όταν έχει ολοκληρωθεί η φόρτιση
Χρησιμοποιήστε τα καλλυντικά προϊόντα του μπάνιου με σύνεση
Μη χρησιμοποιείτε περισσότερο νερό από ότι χρειάζεται
Χρησιμοποιήστε ξανά την πετσέτα σας
Επιλέξτε να μην αλλάζετε τα σεντόνια σας κάθε μέρα

EΥιοθετήστε και προάγετε την αειφορία μαζί μας. Χρειάζεται μόνο μια μικρή προσπάθεια για να διατηρήσουμε τον πλανήτη μας ένα φιλικό και ασφαλές μέρος για να ζήσουμε… είναι στο χέρι μας.