ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Η ιστορία της οικογενειακής ξενοδοχειακής επιχείρησης Avra Collection, η οποία άρχισε με το άνοιγμα του πρώτου της ξενοδοχείου το 1997 στη μαγευτική πόλη των Χανίων στην Κρήτη, είναι η ιστορία μιας σειράς πραγματικά ευνοϊκών γεγονότων που τελικά διαμόρφωσαν τον τομέα της φιλοξενίας στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων από την περίοδο εκείνη.

Συνδυάζοντας τα στοιχεία της παραδοσιακής Ελληνικής φιλοξενίας με τις εντυπωσιακές αρχιτεκτονικές δομές, την καινοτομία και την απόλυτη αφοσίωση στα υψηλότερα πρότυπα, η μοναδική ιστορία του Avra Collection άρχισε γρήγορα να εκτυλίσσεται.

Έχοντας τον επισκέπτη στο κέντρο των βασικών αρχών του, ο κύριος στόχος του Avra ​​Collection είναι να προσφέρει στους επισκέπτες του μια εξαιρετική, ξεχωριστή εμπειρία, όχι μόνο σε επίπεδο λειτουργίας, παρέχοντας εκπληκτικές υπηρεσίες παγκόσμιας κλάσης, αλλά επίσης και μέσω του εξαιρετικού αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και του ασύγκριτου περιβάλλοντος του.

Με οδηγό το ισχυρό πρωτοποριακό πνεύμα των ιδιοκτητών του, κάθε ξενοδοχείο ή συγκρότημα διαμερισμάτων του Avra Collection έχει δημιουργηθεί με τον δικό του ιδιαίτερο χαρακτήρα, ο οποίος όμως συνδέεται στενά με τα αρχαία και τα σύγχρονα ιστορικά στοιχεία και γεγονότα. Αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό όλων των ξενοδοχείων του Avra Collection, σε συνδυασμό με την άψογη εξυπηρέτηση και τους φιλικούς του ανθρώπους, προσκαλεί όλους τους επισκέπτες σε μια ζεστή και εκλεπτυσμένη, αλλά ταυτόχρονα και ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή εμπειρία φιλοξενίας.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

1997
ΤΟ AVRA CITY ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ

Το πρώτο ξενοδοχείο του Avra Collection πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το 1997 – αρχικά με το όνομα “Minoa Hotel” – στην καρδιά της πόλης των Χανίων στην Κρήτη, και στεγάζεται σε ένα όμορφο ιστορικό κτίριο που βρίσκεται σε μία από τις πιο κεντρικές συνοικίες της πόλης. Χτισμένο στις αρχές του 20ου αιώνα, το κυρίως κτίριο που αποτελεί και την πρόσοψη του ξενοδοχείου έχει ανακηρυχθεί ως Διατηρητέο από το Υπουργείο Πολιτισμού και ο πρωτότυπος αρχιτεκτονικός του σχεδιασμός, που συνεχίζει να διατηρεί τα αυθεντικά Art Deco στοιχεία του, υπάρχει ακόμα στο κυρίως κτίριο του ξενοδοχείου. Από το 1997, το ξενοδοχείο, το οποίο τελικά μετονομάστηκε σε Avra ​​City Hotel το 2013, μετά την προσθήκη του Avra ​​Imperial Hotel στο Κολυμπάρι, κερδίζει διαρκώς πιστούς φίλους, καθώς αποτελεί σταθερή προτίμηση για τους ταξιδιώτες που επισκέπτονται την πόλη των Χανίων, είτε για επαγγελματικούς λόγους είτε για αναψυχή. Στις αρχές του 2023 ανακαινίστηκε και πιστοποιήθηκε σαν boutique ξενοδοχείο.

2011
ΤΟ AVRA IMPERIAL HOTEL ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗ ΣΚΥΤΑΛΗ ΕΣΤΙΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ

Χτισμένο το 2011 στον γραφικό κόλπο του Κολυμπαρίου, και παρέχοντας εξαιρετικές επιλογές για τη διαμονή, τη χαλάρωση, το καλό φαγητό και τη διασκέδασή σας, το Avra ​​Imperial Hotel χτίστηκε με το όραμα να γίνει ένα ορόσημο για την σύγχρονη πολυτελή διαμονή στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων.

Η αρχιτεκτονική του ξενοδοχείου είναι σε μεγάλο βαθμό εμπνευσμένη από τα δομικά χαρακτηριστικά των αρχαίων Μινωικών Ανακτόρων· αν κοιτάξει κανείς προσεκτικά, οι διακριτικές αναφορές στο “Μινωικό” στυλ στην αρχιτεκτονική του ξενοδοχείου γίνονται αρκετά προφανείς. Ακόμη περισσότερο, η διακριτική παρουσία του εμπνευσμένου από την αρχαιότητα στυλ στον σχεδιασμό του ξενοδοχείου, συμπληρώνεται όμορφα με χαραγμένα σύμβολα σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τα γράμματα της Γραμμικής Β, η οποία ήταν η γραπτή γλώσσα των Μινωιτών και των Μυκηναίων. Με αυτόν τον -ιδιαίτερο- τρόπο, ο μοναδικός αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του Avra ​​Imperial προσφέρει σε όλους τους επισκέπτες του ξενοδοχείου την ευκαιρία να βιώσουν οι ίδιοι την εμπειρία της πρώτης συλλαβικής γραφής στην Ευρώπη, καθώς η ιστορία του γραπτού λόγου του σημερινού Ευρωπαϊκού πολιτισμού αρχίζει με τη Μινωική γραφή.

2017
ΔΙΕΥΡΥΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΜΑΣ

Αυτή τη χρονιά, το Avra Collection παρουσιάζει τα Avra Apartments, ένα νέο στυλ πολυτελών διαμερισμάτων που χαρακτηρίζονται από την απλότητα και την κομψότητα, τα οποία βρίσκονται στο παλιό Ενετικό Λιμάνι των Χανίων και στο παραδοσιακό λιμανάκι του Κολυμπαρίου, στο νότιο τμήμα της χερσονήσου Ροδωπού.

Προβλέποντας τη ζήτηση για ένα νέο είδος εμπειρίας αναψυχής -που θα συνδυάζει την άνεση και την απέριττη πολυτέλεια με την εκπληκτική θέα και την αίσθηση της ανεξαρτησίας- το portfolio του Avra Collection επεκτείνεται με την προσθήκη υπέροχα διακοσμημένων κατοικιών που βρίσκονται σε προνομιακές τοποθεσίες. Πάντοτε έχοντας τον επισκέπτη στο κέντρο των βασικών αρχών του, τα νέα διαμερίσματα του Avra Collection στοχεύουν στο να παρέχουν το επίπεδο των υπηρεσιών, των ανέσεων και την ευκολιών που θα περίμενε κάποιος από ένα πολυτελές ξενοδοχείο 5*.

Το ενδιαφέρον είναι ότι και τα δύο συγκροτήματα διαμερισμάτων έχουν και αυτά τη δική τους σχέση με αρχαία και σύγχρονα ιστορικά στοιχεία και γεγονότα, που σας προσκαλούν να τα ανακαλύψετε κάνοντας ένα ταξίδι στο παρελθόν.