Τα τεράστια πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα Χανιά και η Κρήτη για τις οικογενειακές σας διακοπές

Δεν είναι τυχαίο που τα Χανιά και η Κρήτη είναι πολύ δημοφιλείς προορισμοί για οικογενειακές διακοπές για επισκέπτες από όλη την Ευρώπη –  και όχι μόνο. Ο ευλογημένος αυτός τόπος παρουσιάζει πολύ μεγάλα πλεονεκτήματα, τα οποία και θα δούμε αναλυτικά παρακάτω.

Καθώς τα Χανιά και γενικότερα η Κρήτη συγκαταλέγονται στα πιο ασφαλή μέρη της Ευρώπης, είναι σημαντικό να τονίσουμε και αυτό το μεγάλο πλεονέκτημα, ειδικά για τις οικογενειακές διακοπές. Για το λόγο αυτό αφιερώνουμε ολόκληρο το δεύτερο τμήμα του άρθρου αυτού στην πολύ υψηλή ασφάλεια που προσφέρει στους ταξιδιώτες το νησί.

Το πρώτο πράγμα που θα προσέξετε μόλις πατήσετε το πόδι σας στην Κρήτη, είναι ότι οι υποδομές και οι υπηρεσίες σε ολόκληρο το νησί έχουν δημιουργηθεί με σκοπό να μπορούν να εξυπηρετούν με ευκολία οικογένειες με παιδιά. Αυτό δεν είναι τυχαίο, καθώς η σημασία και η αξία της οικογένειας είναι κεντρική στην Κρητική κουλτούρα.

Ο εξαιρετικός καιρός της Κρήτης είναι επίσης ένα ακόμη μεγάλο πλεονέκτημα για τις διακοπές με μικρά παιδιά. Όταν περνάτε τον πολύτιμο χρόνο με την οικογένειά σας κατά τη διάρκεια των διακοπών σας στα Χανιά, το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε είναι το να μην μπορείτε να κινηθείτε ελεύθερα λόγω της βροχής, ή να έχετε να αντιμετωπίσετε το κρύωμα ενός παιδιού. Η Κρήτη έχει το ηπιότερο κλίμα σε όλη την Ευρώπη, και η πιθανότητα να γίνει κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά μικρή.

Οι υπέροχες παραλίες που θα βρείτε σε όλη την Κρήτη, και ειδικά στο νομό Χανίων, που διαθέτει μερικές από τις κορυφαίες παραλίες της Ευρώπης, είναι ίσως τα καλύτερα μέρη για να περάσετε όμορφες οικογενειακές στιγμές στις διακοπές σας, που θα θυμάστε για πολύ καιρό. Ακόμη καλύτερα, μέσα στη μεγάλη ποικιλία από παραλίες που θα βρείτε στην περιοχή των Χανίων, υπάρχουν αρκετές με ρηχά νερά, ναυαγοσώστη και πολλές ανέσεις και ευκολίες, που θα κάνουν τις διακοπές σας χαρούμενες και απροβλημάτιστες.

Στα πλεονεκτήματα των οικογενειακών σας διακοπών στα Χανιά και την Κρήτη, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε και τις εξειδικευμένες υπηρεσίες που κάποια ξενοδοχεία παρέχουν για τα παιδιά. Ειδικά το ξενοδοχείο Avra Imperial είναι πρωτοπόρο στις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχει για να κάνει τις διακοπές των μικρών μας φίλων αξέχαστες!

Κορυφαία ασφάλεια: Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των οικογενειακών σας διακοπών στα Χανιά και την Κρήτη

H ασφάλεια είναι ένα από τα βασικά θέματα για κάθε οικογένεια, όταν αυτή επιλέγει που θα κάνει τις επόμενες διακοπές της. Και σε αυτό ακριβώς το θέμα τα Χανιά και η Κρήτη είναι που πραγματικά βρίσκονται στην κορυφή.

Πρώτα και κύρια, σε ολόκληρο το νησί δίνεται μεγάλη προσοχή στην εξυπηρέτηση των οικογενειών και των παιδιών. Στην Κρήτη δεν πρόκειται ποτέ να χρειάζεστε κάτι για τα παιδιά σας και να μην το βρείτε, είτε είστε ντόπιος, είτε επισκέπτης.

Οι Κρητικοί αγαπούν υπερβολικά τα παιδιά, στο βαθμό που τα κακομαθαίνουν. Αυτή η μεγάλη αγάπη για τα παιδιά φαίνεται και στον υποδειγματικά φιλικό και αποτελεσματικό τρόπο που φροντίζουν και τα παιδιά των επισκεπτών τους. Είναι τυπικό για έναν Κρητικό να κάνει τα πάντα για να έχει ευχαριστημένα τα παιδιά σας – το οποίο θα είναι πολύ ευχάριστο και για εσάς τους γονείς.

Πέρα από τη μεγάλη φροντίδα που δείχνουν οι ντόπιοι για τις οικογένειες, η Κρήτη και τα Χανιά ειδικότερα συγκαταλέγονται στα πιο ασφαλή μέρη στην Ευρώπη. Η εγκληματικότητα βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, το οποίο οφείλεται κύρια στη νοοτροπία των Κρητικών, αλλά και στο γεγονός ότι ως νησί είναι πολύ ασφαλές.

Αν και πρέπει σε κάθε μέρος που επισκέπτεστε να παίρνετε τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας, από την πρώτη στιγμή που θα πατήσετε το πόδι σας στα Χανιά και την Κρήτη, θα αισθανθείτε μια άνεση και μια ασφάλεια που ενδεχομένως δεν έχετε ξανανιώσει στη ζωή σας. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που τόσοι πολλοί επισκέπτες επιστρέφουν στο νησί ξανά και ξανά.

Τέλος, μια πολύ σημαντική παράμετρος της ασφάλειάς σας στην Κρήτη, και μεγάλο πλεονέκτημα του νησιού, είναι το κορυφαίο επίπεδο των υπηρεσιών υγείας που παρέχει. Με μεγάλα νοσοκομεία σε κάθε σημαντική πόλη του νησιού, με πολλά εξειδικευμένα κέντρα υγείας, τα οποία έχουν εμπειρία να φροντίζουν για τους επισκέπτες, και με τους Έλληνες γιατρούς να συγκαταλέγονται στους κορυφαίους του κόσμου, ακόμη και αν κάτι “πάει στραβά” κατά τις οικογενειακές σας διακοπές στα Χανιά, γνωρίζετε ότι ένας έμπειρος γιατρός βρίσκεται κυριολεκτικά δίπλα σας, έτοιμος να σας βοηθήσει.

Τα Χανιά και η Κρήτη γενικότερα παρουσιάζουν πολύ μεγάλα πλεονεκτήματα για τις οικογενειακές σας διακοπές, και βρίσκονται στους κορυφαίους προορισμούς στην Ευρώπη όσον αφορά την ασφάλεια που σας προσφέρουν. Αν ψάχνετε τον κατάλληλο προορισμό για τις επόμενες οικογενειακές σας διακοπές, μπορεί τη στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές να τον έχετε ήδη βρει!