Avra Imperial Hotel: Η "ναυαρχίδα" του Avra Collection επαναπροσδιορίζει τα πρότυπα της αρχιτεκτονικής και του σχεδιασμού εσωτερικού χώρου ξενοδοχείου στα Χανιά

Σε μια εποχή που τα περισσότερα ξενοδοχεία μοιάζουν ίδια, το Avra Imperial, το μεγαλύτερο ξενοδοχείο του Avra Collection, αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς η πλούσια ιστορία ενός τόπου μπορεί να εμπνεύσει τον εσωτερικό σχεδιασμό και την αρχιτεκτονική ενός κορυφαίου ξενοδοχείου στα Χανιά.

Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του ξενοδοχείου θα φανεί οικείος σε όσους έχουν επισκεφτεί τα θαυμάσια Μινωικά Ανάκτορα της Κνωσού. Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος γι’ αυτό, καθώς η μινωική αρχιτεκτονική έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό αυτήν του ξενοδοχείου.

Τα μοναδικά εξωτερικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του Avra Imperial εμπνεύστηκαν από τα δομικά χαρακτηριστικά των αρχαίων Μινωικών Ανακτόρων. Στιβαρό και σταθερό, το κτίριο του ξενοδοχείου αποτελεί μια υπενθύμιση του τρόπου με τον οποίο οι Μινωίτες έχτιζαν τα μεγαλοπρεπή τους κτίρια, που άντεξαν για χιλιετίες και άνοιξαν το δρόμο στη σημερινή δυτική αρχιτεκτονική.

Οι κιονοστοιχίες στις δύο πλευρές της εισόδου του ξενοδοχείου επίσης θυμίζουν εκείνες των Μινωικών Ανακτόρων. Αλλά οι ομοιότητες δεν περιορίζονται στο εξωτερικό του κτιρίου.

Οι εσωτερικοί χώροι του ξενοδοχείου βασίζονται σε ογκώδεις, συμπαγείς κατασκευές που υπογραμμίζουν τη μοναδική αρχιτεκτονική της μινωικής εποχής. Δίνουν την εντύπωση ενός αρχαίου ανακτόρου που αποτελεί σύμβολο δύναμης και ευημερίας.

Ο σχεδιασμός εσωτερικού χώρου του ξενοδοχείου επηρεάζεται επίσης σημαντικά από τη μινωική ιστορία του νησιού, αν και με πιο ήπιο τρόπο: Στα δωμάτια και τους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου μπορείτε να δείτε τα καλλιτεχνικά, στυλιστικά σύμβολα της Γραμμικής Β γραφής.

Η Γραμμική Β είναι η πρώτη συλλαβική γραφή στην Ευρώπη και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του ανθρώπινου νου στην αρχαιότητα. Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά τον 14ο αιώνα π.Χ. από τους αρχαίους Μινωίτες και τους Μυκηναίους.

Τα σύμβολα της Γραμμικής Β δείχνουν την ιστορική συνέχεια από την αρχαία ως την σημερινή εποχή στα Χανιά και την Κρήτη. Βρίσκονται στους περισσότερους χώρους του ξενοδοχείου, και αποτελούν ένα από τα βασικά στοιχεία του εσωτερικού του σχεδιασμού, συνδέοντας τον αρχαίο πολιτισμό με τον σύγχρονο.

Avra City Hotel και Avra Apartments: Προσαρμόζοντας τον σχεδιασμό εσωτερικού χώρου και την αρχιτεκτονική στο περιβάλλον τους στα Χανιά της Κρήτης

Το Avra City Hotel βρίσκεται δίπλα στο εμπορικό κέντρο της πόλης των Χανίων. Και ο εσωτερικός του σχεδιασμός δημιουργήθηκε με τρόπο που να το τονίζει αυτό.

Έχοντας πολλές στιλιστικές λεπτομέρειες, από ειδικά σχεδιασμένα έπιπλα μέχρι εξαιρετικά αντικείμενα τέχνης, ο εσωτερικός σχεδιασμός του ξενοδοχείου είναι μοναδικός στην πόλη των Χανίων. Βασική μας επιδίωξη για όλα τα σχεδιαστικά στοιχεία των εσωτερικών χώρων του ξενοδοχείου ήταν αυτά να εμπνέουν και να χαλαρώνουν τους επισκέπτες μας.

Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του κτιρίου βασίζεται στο νεοκλασικό στιλ με στοιχεία art deco, ένα από τα πιο ελκυστικά στυλ της ελληνικής αρχιτεκτονικής. Η ισορροπία μεταξύ του παραδοσιακού εξωτερικού σχεδιασμού και του σύγχρονου εσωτερικού χώρου επιτυγχάνεται με τη καλλιτεχνική διαχρονικότητα και το στυλ των αντικειμένων design και των αρχιτεκτονικών λεπτομερειών.

Με τον ίδιο τρόπο που ένα design hotel, όπως το Avra City, τονίζει το περιβάλλον της πόλης στην οποία βρίσκεται, τα Avra Apartments γεφυρώνουν το χάσμα ανάμεσα στην κομψή και την παραδοσιακή διαμονή.

Το πρώτο από τα δύο κτίρια των Avra Apartments βρίσκεται στο γνωστό Παλιό Ενετικό Λιμάνι, μία από τις πιο εκλεκτές περιοχές της πόλης των Χανίων. Και ο εσωτερικός του σχεδιασμός δημιουργήθηκε για να το δείχνει αυτό.

Ένας συνδυασμός παραδοσιακών και σύγχρονων επίπλων, μαζί με έξυπνες στιλιστικά πινελιές, δίνουν στα Avra Apartments στο Παλιό Ενετικό Λιμάνι την ξεχωριστή του προσωπικότητα.

Το δεύτερο κτίριο των Avra Apartments βρίσκεται στο ήσυχο χωριό Κολυμπάρι, δυτικά της πόλης των Χανίων. Συνδυάζει με επιτυχία μια αρχιτεκτονική χαμηλών τόνων με έναν πιο προσγειωμένο εσωτερικό σχεδιασμό που βασίζεται σε ξύλινα έπιπλα και αντικείμενα. Με αυτόν τον τρόπο βρίσκεται σε αρμονία με το περιβάλλον του χωριού, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί την ξεχωριστή του στιλιστική ταυτότητα.

Στη σύγχρονη επαγγελματική φιλοξενία, η φιλοδοξία μας να προσφέρουμε την καλύτερη εξυπηρέτηση στους επισκέπτες μας στα Χανιά της Κρήτης, συμπεριλαμβάνει την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό εσωτερικού χώρου των ξενοδοχείων μας, τα οποία έχουν γίνει με τρόπου που να σας επιτρέπουν να χαλαρώσετε σε μια οικεία ατμόσφαιρα υψηλής αισθητικής, η οποία παράλληλα αναδεικνύει και το περιβάλλον της.