Φιλικά προς το περιβάλλον ξενοδοχεία στα Χανιά της Κρήτης: Τα ξενοδοχεία του Avra Collection ξεχωρίζουν για την αειφόρο διαμονή

Το Avra Collection παίρνει πολύ σοβαρά τις πολιτικές για την φιλική προς το περιβάλλον διαμονή. Εξάλλου, τα Χανιά, και ιδιαίτερα το Κολυμπάρι, όπου βρίσκονται κάποια από τα ξενοδοχεία του Avra Collection, είναι ένα από τα πιο περιβαλλοντικά ξεχωριστά μέρη της Ευρώπης.

Πράγματι, η επιμονή μας στην αειφόρο διαμονή στα Χανιά της Κρήτης έχει να κάνει με την αγάπη μας για το θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον αυτής της γωνιάς της Ευρώπης. Και τα φιλικά προς το περιβάλλον ξενοδοχεία και οι πράσινες πολιτικές στη διαμονή είναι ο καλύτερος τρόπος, όχι απλά για να διατηρήσουμε το περιβάλλον αλλά και για να το κάνουμε κυριολεκτικά να “ανθίσει”.

Σε αυτά τα πλαίσια, αξιοποιούμε πλήρως τη σύγχρονη τεχνογνωσία στις πράσινες ξενοδοχειακές πολιτικές και εφαρμόζουμε προσεκτικά τις καλύτερες – και πιο ταιριαστές – τέτοιες πολιτικές στα ξενοδοχεία μας. Αυτές συμπεριλαμβάνουν:

  • Συστήματα μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας.
  • Συστήματα περιορισμού της κατανάλωσης νερού.
  • Αυτόματα συστήματα που βοηθούν στη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρισμού, όσον αφορά τον κλιματισμό και τον φωτισμό.
  • Χρήση πράσινων, φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων, τόσο στις διαδικασίες καθαριότητας, όσο και στα προϊόντα περιποίησης των επισκεπτών.
  • Εκτεταμένη χρήση της ανακύκλωσης σε όλες τις δραστηριότητες της καθημερινής μας λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένης της ανακύκλωσης του λαδιού για το μαγείρεμα, το οποίο ανακυκλώνεται σε λάδι μηχανής.
  • Συνεχής ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση του προσωπικού του ξενοδοχείου για την διαρκή εφαρμογή των πολιτικών αειφόρου διαμονής.
  • Ενημέρωση των επισκεπτών μας και παροχή βοήθειας σε αυτούς για την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση της κατανάλωσης νερού και ενέργειας.

Εφαρμόζοντας ένα ολοκληρωμένο σύστημα φιλικών προς το περιβάλλον πολιτικών διαμονής, κατορθώνουμε να επιτύχουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα στην προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων. Και βελτιωνόμαστε κάθε χρόνο.

Όλα τα ξενοδοχεία του συγκροτήματος μας χρησιμοποιούν εκτεταμένα τις αρχές της αειφόρου διαμονής: το Avra City στην πόλη των Χανίων και τα Avra Apartments στην πόλη των Χανίων και στο Κολυμπάρι. Αλλά το ξενοδοχείο που εφαρμόζει μερικές από τις πιο προηγμένες περιβαλλοντικές, πράσινες πολιτικές στην Κρήτη, είναι το πιο σημαντικό μας ξενοδοχείο, το 5* Avra Imperial στο Κολυμπάρι.

Avra Imperial: Πηγαίνοντας την φιλική προς το περιβάλλον διαμονή στα Χανιά της Κρήτης σε άλλο επίπεδο

Το Avra Imperial, το μεγαλύτερο ξενοδοχείο του Avra Collection, βρίσκεται σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον, στα περίχωρα του χωριού Κολυμπάρι δυτικά της πόλης των Χανίων. Το Κολυμπάρι βρίσκεται στο νότιο τμήμα της χερσονήσου της Ροδωπού στη δυτική Κρήτη, μια περιβαλλοντικά προστατευόμενη περιοχή από τη συνθήκη Natura 2000, με πολλά ενδημικά είδη ζώων και φυτών.

Στην καρδιά των φιλικών προς το περιβάλλον πολιτικών διαμονής του Avra Imperial βρίσκεται ένα ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ενέργειας. Αυτό το σύστημα επιτυγχάνει μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας σε όλα τα κτίρια του ξενοδοχείου, με τον έξυπνο έλεγχο των διαδικασιών ψύξης και θέρμανσης, του εξαερισμού και του φωτισμού (εν μέρει).

Αυτό γίνεται με τη χρήση τεχνολογίας έξυπνων συστημάτων που εξισορροπεί όλες τις παραπάνω διαδικασίες, προκειμένου να ελαχιστοποιείται η κατανάλωση ενέργειας. Το σύστημα είναι επίσης υπεύθυνο για τη μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου.

Μερικές από τις άλλες προηγμένες – και πρωτοποριακές στα Χανιά και την Κρήτη – πράσινες ξενοδοχειακές πολιτικές που χρησιμοποιεί το Avra Imperial είναι οι εξής:

  • Η εγκατάσταση ενός γεωθερμικού συστήματος που παρέχει ανανεώσιμη ενέργεια για την καθημερινή λειτουργία του ξενοδοχείου. Η γεωθερμική ενέργεια είναι ένα πρακτικά ανεξάντλητο είδος ενέργειας, καθώς παράγεται με φυσικό τρόπο από την εσωτερική θερμότητα του φλοιού της γης.
  • Η εγκατάσταση 250 ηλιακών συλλεκτών που παρέχουν ηλιακή ενέργεια, η οποία, σε συνδυασμό με τη γεωθερμική ενέργεια, μειώνει σημαντικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του ξενοδοχείου.
  • Πράσινες στέγες: Μερικά κτίρια του ξενοδοχείου έχουν οροφές όπου έχουν δημιουργηθεί κήποι με φυτά με συγκεκριμένες προδιαγραφές. Οι πράσινες στέγες μειώνουν τους ατμοσφαιρικούς ρύπους, ελαχιστοποιούν την απορροή των επιφανειακών υδάτων και εξισορροπούν κατάλληλα τη θερμοκρασία στο εσωτερικό των κτιρίων, οδηγώντας σε σημαντική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας για θέρμανση ή ψύξη.
  • Χρήση, μέσω έξυπνων συστημάτων, της διαφυγούσας θερμότητας από τον κλιματισμό για τη θέρμανση του νερού, συμπεριλαμβανομένου του νερού της εσωτερικής πισίνας.
  • Εφαρμογή προηγμένων τεχνικών εξοικονόμησης νερού.

Μπορείτε να διαβάσετε με λεπτομέρειες όλες τις σχετικές μας πολιτικές για φιλικά προς το περιβάλλον ξενοδοχεία και την αειφόρο διαμονή στη σελίδα “Avra Green”. Το τελικό αποτέλεσμα όλων αυτών των ενεργειών είναι η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των ενεργειακών πόρων.

Σήμερα, πολλά ξενοδοχεία χρησιμοποιούν μια ποικιλία πράσινων πολιτικών για να είναι πιο οικολογικά. Όμως το Avra Collection, και ειδικά το πιο σημαντικό του ξενοδοχείο Avra Imperial, πηγαίνουν την φιλική προς το περιβάλλον, αειφόρο διαμονή στα Χανιά της Κρήτης σε άλλο επίπεδο.